left
Fundatia Inter-Art Fundatia Inter-Art
         bine ai venit / welcome
Fundaţia Inter-Art Foundation Aiud, Romania
  home Portal AiudOnline  
  home Centrul Cultural L. Rebreanu  
menu
menu  
PAGINĂ MENŢINUTĂ DE AIUDONLINE.RO
căutare rapidă aiudeni
cauta Ai o legătură cu Aiudul?
înscrie-te acum în lista
aiudenilor de pretutindeni.
fotolix.ro fotolix.ro
 
„Apollo” International Poster Exhibition / Expozitia Internationala de Afise - „Apollo”  
romana   home | regulamentul | descarcă formular înscriere
english   home | regulations | download entry form

Organizată de
Asociaţia Grupul „Skepsis” Alba Iulia | Fundaţia „Inter-Art” Aiud | Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud

Expoziţia Internaţională de Afişe - „Apollo”

www.inter-art.ro

Cele mai adanci emotii si experiente ale spiritului uman ca si Comunitate si ca Sine sunt  ascunse in atemporal.In mitologia graca, zeul Apollo patroneaza artele, profetiile si vindecarea. Fiindca traditia teatrului este legata de cultura antica greceasca si fiindca in tot ce ne propunem trebuie sa existe un "skepsis", am decis sa conferim festivalului numele zeului Apollo - in credinta ca arta ascunde in esenta sa dimensiuni vizionare prin care putem descoperi semnificatii subtile ale realitatii, valente vindecatoare prin intalnirea dintre artistul creator si public, dar nu in ultimul rand pentru ca ne dorim ca acest festival sa devina o permanenta invitatie la exprimare nu doar pentru teatru, dar si pentru celelalte arte.  Apollo nu este doar un festival, este o explorare a spiritului uman, o celebrare a creativitatii si pasiunii.
Dr. VIOREL CIOFLICĂ
 

Descrierea proiectului

Organizatorii propun continuarea proiectului ce a reprezentat în 2015 o premieră pentru judeţul Alba, dedicat exclusiv teatrului şi afişului ca obiect de artă. Expoziţia va avea loc în cadrul ediţiei a IV-a a Festivalului Internaţional de Teatru de Tineret „APOLLO”-2017.

              Tema propusă pentru afişe este: „Break a leg”. Afişul trebuie să conţină obligatoriu următorul text:
              „BREAK A LEG! - International Youth Theatre Festival”

Break a leg!” – expresie cu origine necunoscută, întâlnită deseori pe holurile teatrelor sau în culiese, folosită pentru a-i dori unui actor să aibă succes. O expresie echivalentă ar fi „Baftă!”. Actorilor li se spune „Break a leg!” înainte de a intra în scenă - expresia reflectă o superstiţie din lumea teatruli, unde se consideră de rău augur a-i ura unui actor înainte de reprezentație Noroc!, așa că urarea devine Break a leg!. Astea fiind spuse, Bafta!

Provocăm artişti din lumea întreagă să creeze propriul lor concept de afiş.

 

Conditii de participare

Fiecare participant poate trimite max. 3 variante de afiş.
Lucrările se trimit exclusiv în format electronic prin email la adresa: info@inter-art.ro împreună cu formularul de înscriere completat (se poate descărca de pe pagina Fundaţiei “Inter-Art” - www.inter-art.ro/apollo2017/ )

 

Dimensiuni minime admise

Lucrările se trimit la dimensiunea 29,7 x 42 cm (A3) 300 dpi (11,7 x 16,5 inch).
Se acceptă formatele JPG, TIFF, PDF.
În cazul lucrărilor non-digitale (ex picturi, grafică manuală etc) acestea se scanează (vă rugăm nu trimiteţi lucrări fotografiate).
În cazul în care emailul depăşeste 10 Mb vă rugăm să folosiţi una din paginile de transfer fişiere (wetransfer.com, transfer.ro etc) către adresa de email info@inter-art.ro
ATENŢIE!!! În oricare din modalităţile de trimitere dacă nu primiţi răspuns in 3 zile vă rugăm să ne contactaţi la adresa de email  info@inter-art.ro .

Lucrările acceptate vor fi tipărite şi expuse în mai 2017 la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia. Fiecare artist admis va primi catalogul virtual al expoziţiei.

Termen limită de trimitere a lucrărilor: 10 martie 2017
Termen limită de trimitere a lucrărilor extinsa: 1 aprilie 2017

 

Premii

Juriul va acorda Premiul Special „Apollo”,  Premiul Special „Inter-Art”, Locul  I, II şi III .

Utilizarea materialelor, copyright

Lucrările înscrise trebuie să respecte legea drepturilor de autor. Participantul trebuie să fie proprietarul tuturor drepturilor asupra lucrărilor trimise. Participantul este de acord cu afişarea lucrărilor sale - ca mijloc de promovare, excluzând orice utilizare comercială- în site-urile organizatorilor, precum şi la evenimentele organizate. Toate drepturile de autor ramân în posesia autorilor.

Obiectivul proiectului

Expoziţia propune o abordare artistică a afişului ca obiect cultural şi provoacă artişti de pe tot mapamondul să participe la eveniment. Totodată dorim să promovăm teatrul prin expoziţia care va cuprinde lucrările primite şi să organizăm cu acest prilej şi un simpozion la care să invităm actori, regizori,creatori literari, artişti plastici, critici, jurnalişti. Prin această iniţiativă se va prezenta o expoziţie cu impact internaţional care să aducă un prestigiu în plus organizatorilor.

Grupul ţintă

Va fi format atât din artişti plastici din lumea întreagă care doresc să fie implicaţi direct în proiect cu lucrări trimise pentru bienală, cât şi din persoane din diferite medii care doresc să se implice în calitate de colaboratori sau consumatori de artă. Indirect, persoanele care vor afla de proiect prin mijloacele media, publicaţii sau de la artiştii participanţi.
În consecinţă, grupul ţintă reprezintă mai multe planuri şi niveluri, atât pe zona naţională, cât şi la nivel internaţional.

Rezultate scontate

Realizarea unei noi premiere în judeţul Alba, promovarea Festivalului Internaţional de Teatru de Tineret „APOLLO” pe plan naţional şi internaţional, care işi doreşte extinderea dimensiunilor vieţii sociale şi cultural-artistice a tinerilor din Alba Iulia. Iată de ce echipa de proiect propune organizarea celei de-a doua ediţii a Festivalului internaţional de Teatru de Tineret APOLLO. Acesta va fi o invitaţie deschisă adresată trupelor şi companiilor tinere din toată lumea pentru a se întâlni, pentru a învăţa prin schimb de experienţă şi pentru a oferi spectacole reprezentative populaţiei tinere din Alba Iulia, România.

Timp de 3 zile cât va dura festivalul publicul va avea ocazia de a asista la reprezentaţii diverse – grupurile invitate provenind din medii sociale diferite, având niveluri de experienţă diferite şi orientări şi viziuni teatrale diferite. La prima ediţie a festivalului scopul de a atrage un număr mare de spectatori la fiecare reprezentaţie a fost atins, aşa că ne aşteptăm ca acelaşi lucru să se întâmple şi la ediţia a doua, organizaţia gazdă – Grupul Skepsis – fiind un nume de reper în peisajul cultural-artistic al oraşului şi selecţia grupurilor participante fiind întreprinsă cu multă atenţie pentru a întregi o ofertă atractivă de spectacole.

Grupurile participante vor avea oportunitatea de a participa la workshopuri conduse de un regizor profesionist cunoscut pentru munca sa cu tinerii actori în evenimente similare la care participă în ţară şi în străinătate. Scopul acestor workshopuri este de a lărgi orizontul artistic al tinerilor actori şi al echipei de proiect. Performanţa individuală şi de grup va creşte în calitate prin participarea la aceste workshopuri care vor fi centrate pe arta actorului – dezvoltarea unor tehnici şi exerciţii de mişcare, dicţie, concentrare, atenţie, non-verbalitate, emoţie...etc.

Deasemena membrii grupurilor invitate vor participa la sesiuni de discuţii coordonate de regizorul invitat în scopul schimbului de experienţă şi împărtăşirii unor concepte de management artistic şi cultural.

Fiind prezenţi la toate activităţile propuse, membrii echipei de proiect vor putea să-şi îmbogăţească experienţa artistică şi culturală şi să dobândească concepte de management artistic şi cultural importante pentru viitor. Vor învăţa cum să îşi crească nivelul performanţei artistice pe scena teatrului, dar şi cum să îşi cizeleze abilităţile de actori sociali pe scena socială.
 

Informatii suplimentare:
   info@inter-art.ro
   tel. 004-0723-969911

 
top
right  
  img
 
img  
Powered by Robilix WEB       Copyright AiudOnline.ro ©
:: 2002 - 2010 ::
Portal Aiud  |  Robilix - Web Design & Identity  |  Foto Robilix  |  Fundatia "Inter-Art"  |  Centrul Cultural "L. Rebreanu" Aiud  |  Loteria vizelor  |  Rent a car  |  Stiri Auto  |